Project Description

СВИНСКО МЕСО С КАРТОФИ

Продукти:
600 г свинско месо,
1 кг картофи (може и пресни),
2 домата,
1 глава лук,
1 глава чесън,
1/2 кафена чаша олио,
1 чаена лъжичка сол,
1 чаена лъжичка червен пипер,
магданоз.

Начин на приготвяне:
Месото се измива, нарязва се на парчета и се залива с вода, така че да се покрие. Преди да заври, изгребва се пяната. 20 мин след завирането се слагат нарязаният лук, солта и олиото. Когато месото омекне (обикновено след около 50 мин от завирането), прибавят се обелените и едро нарязани картофи червеният пипер, чесънът, настърганите домати и щипка сол и се разбърква. Вари се на по-слаб огън 20-25 мин, като се соливат 1-2 кафени чаши вода. Прибавя се магданозът и се сваля от огъня.