Project Description

ЛАПАД ПО СЕЛСКИ

Продукти:
20 големи листа лапад,
3 яйца,
1/2 кофичка кисело мляко,
1 кафена чаша олио,
сол,
червен пипер.

Ничии на приготвяне:
Лападът се измива и се реже едро, като средната твърда част се отстранява с остър нож. В сгорещеното олио се слагат лападът, щипка сол и 1 кафена чаша вода. Задушава се десетина минути, като от време на време се разбърква. Като вече остане на мазнина, лападът се поръсва с червения пипер, ръзбърква се и веднага се прибавят разбитите с щипка сол и киселото мляко яйца. Пържи се още 2—3 мин, за да се сгъсти, и се сваля от огъня. При сервирането по желание може да се поръси с натрошено сирене и с черен пипер.