Project Description

КАЙМА С МАКАРОНИ

Продукти:
500г кайма,
4 домата,
1/2 пакет макарони (за предпочитане къси, линирани),
1 чаена лъжичка сол,
черен пипер,
1 кафена чаша олио,
150 г кашкавал.

Начин на приготвяне:
Каймата се слага в по-голяма тенджера и се посолява с 1/2 чаена лъжичка сол. Задушава се в олиото и в 1 кафена чаша вода десетина минути, като често се бърка. Слагат се настърганите домати и смленият черен пипер, разбърква се и ври още 5 мин. Прибавят се макароните, 1/2 чаена лъжичка сол и 0,750 л топла вода,
разбърква се и се вари на тих огън, като от време на време внимателно се бърка, за да не загори и да не се разкашкат макароните Вари се 20—25 мин. Поднася се с настърган кашкавал. Ястието става вкусно и когато вместо с домати се приготви с кетчъп или с доматен сос в бутилки. При сервирането по желание могат да се използуват пикантни подправки.